Vad är Evelle?

 

Evelle är ett vetenskapligt dokumenterat kosttillskott bestående av en sammansättning biologiskt aktiva ämnen som har visat sig bidra till att bevara och skydda hud, hår och naglar.

 

  • Evelle innehåller en unik blandning av vitaliserande näringsämnen i adekvata mängder som ger huden näring från insidan.
     
  • Evelle består av tabletter med växtextrakt samt vårdande och skyddande näringsämnen.
     
  • Evelle bygger på vetenskaplig forskning inom nutrition.

 

Vid daglig användning kommer Evelle stimulera de biologiska processer som stödjer bland annat kroppens produktion av kollagen (bindvävnad) och även försvarsmekanismer som hjälper till att skydda cellerna. Vetenskaplig forskning har visat att synbara resultat kan förväntas efter tolv veckors användning.
 

Hur Evelle fungerar
 

Evelle innehåller antioxidanter vilka skyddar din hud från UV-strålning som är ansvarig för upp till 80% av för tidigt åldrande. Men Evelle fungerar även på andra sätt. De aktiva ingredienserna i Evelle är:

 

C-vitamin

C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin som hjälper till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress och som understödjer kroppens bildning av kollagen för normal funktion av brosk, hud, tänder och ben. Det bidrar också till att återställa skadat vitamin E i kroppen. Huden innehåller en stor mängd C-vitamin, men denna mängd minskar med åldern. UV-strålning från solen minskar också hudens halt av vitamin C. C-vitamin är nödvändigt för huden och resten av kroppens vävnader för att upprätthålla normala funktioner. Dessutom är vitamin C viktigt för tänder och ben.

 

Vitamin E
E-vitamin är ett fettlösligt vitamin som bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. Oxidativ stress är delvis ansvarigt för cellernas normala åldrande.


Biotin
Biotin är ett vattenlösligt B-vitamin som tidigare kallades vitamin B8. Det fungerar som ett koenzym och bidrar till kroppens normala energiomsättning. Biotin bidrar också till att upprätthålla normal hud, slemhinnor och hår.


Zink
Zink är ett essentiellt mineral med antioxidativa egenskaper. Det deltar i ca 200 olika enzymatiska funktioner i kroppen där det bidrar till att bibehålla normal hud, hår, naglar och syn. Sex procent av kroppens totala mängd zink finns i huden där det verkar stabiliserande i hudens cellmembran. Zink är nödvändigt för bildandet av DNA och för de proteiner som används för att producera hårceller. Zink behövs också för den celldelning som leder till bildning av naglar.

Selen
Selen är ett essentiellt mineral och en antioxidant som bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. Selen bidrar också till att bibehålla normalt hår och naglar. Hår och naglar består till största del av keratin som är ett protein. Keratin bildas av celler som kallas keratinocyter, dessa celler kan inte fungera utan ett antal seleninnehållande selenoproteiner.
Det selen som finns i Evelle är den patenterade danska selenjästen SelenoPrecise som har en extremt hög biotillgänglighet och en stabil kvalitet. 89% av denna selenkälla absorberas i kroppen och SelenoPrecise har dokumenterats i mer än 40 publicerade vetenskapliga studier.


Extrakt från djuphavsfisk
Extraktet från djuphavsfisk innehåller naturligt kondroitinsulfat och kollagen. Kondroitin och kollagen är en strukturell del av brosk och hud.

Åkerfräkenextrakt
Örten åkerfräken är rik på organiskt bundet kisel, som ibland benämns silica och är ett viktigt spårämne. De vävnader som innehåller de högsta koncentrationerna av kisel är hud, bindväv, senor och artärer. Åkerfräken bidrar därför till bibehållande av hud, hår och naglar.


Tomatextrakt
Tomatextrakt är rikt på biotillgängligt lykopen som är ett växtpigment och en karotenoid. Lykopen är närbesläktat med betakaroten. Lykopen är en biotillgänglig substans som finns naturligt i vävnad och plasma i människokroppen.

Blåbärsextrakt
Blåbärsextrakt innehåller ett naturligt pigment som kallas antocyanin och ämnet pterostilben. Blåbär kan hjälpa till att bibehålla friska ögon genom att fungera som en antioxidant samt genom dess effekt på blodkärl.


Extrakt från fransk strandtall (Pycnogenol®)
Ett patenterat extrakt ur barken på den Franska strandtallen. Extraktet innehåller en unik blandning av vattenlösliga, naturliga bioflavonoider och fruktsyror som hjälper till att skydda hudceller från skador från oxidativ stress samt främjar en bra blodcirkulat

© Pharma Nord • Box 8134 • S-163 08 Spånga • www.pharmanord.se