Vanliga frågor

 

 

1. Kan Evelle användas av dem som är gravida eller ammar?


Svar:
Den enda ingrediens i Evelle som är aktuell i detta sammanhang är extraktet av fransk strandtall.
Det är inte känt om de aktiva komponenterna i extraktet kan passera via bröstmjölk och om detta i så fall skulle kunna orsaka några problem hos barn som ammas.
På grund av detta rekommenderar vi inte Evelle till kvinnor som är gravida eller ammar.

 

2. Kan Evelle användas av män?


Svar:
Ja, även om de flesta som använder Evelle är kvinnor är alla de aktiva ingredienserna i produkten också gynnsamma för män.
 

3. Vilken vetenskaplig forskning har gjorts med Evelle?


Svar:
Under 2004 gjorde forskare från en det oberoende institutet SIT (Skin Investigation and Technology Hamburg GmbH) i Tyskland en dubbelblindad placebokontrollerad studie med Evelle. 62 kvinnor mellan åldrarna 45 och 73 år deltog. Resultaten från denna studie visade att hudens elasticitet, mätt med hjälp av en optisk cutometer, statistiskt signifikant ökade med 9% efter 6 veckors behandling jämfört med placebo. Ojämnheter i huden, som granskades med tredimensionella mikrotopografiavbildningar, visade sig vara statistiskt signifikant sänkt med 6% jämfört med kontrollgruppen efter 12 veckors behandling. Forskarnas slutsats: Evelle kan potentiellt förbättra synliga tecken på hudens åldrande.
Referens: Segger et al. J Dermatol. Treatm. 2004.
 

4. Vad består ingrediensen extrakt från djuphavsfisk av?


Svar:
Extrakt från djuphavsfisk består av en unik blandning av kondroitin och kollagen utvunnet från fisk (främst från skinnet). Det finns inga ingredienser från haj i Evelle. Vår leverantör av extraktet från djuphavsfisk har undertecknat en garanti på att inga skyddade eller hotade fiskarter använts.

 

5. Hur lång tid tar det innan man kan se en effekt av Evelle?


Svar:
Med en normal dos på två tabletter om dagen vet vi från en studie med Evelle att det tog 6 veckor att se en effekt på mikrorynkor.
Efter 12 veckor sågs en effekt på hudens jämnhet.
Vi förmodar att effekten hos rökare är densamma som hos icke-rökare.
 

 

6. Var kan jag köpa Evelle?

 

Svar:
Evelle finns i din hälsokostbutik. Dessutom finns Evelle i Pharma Nords webbutik, klicka här.

 

7. Vilka produkter från Pharma Nord kan komplettera Evelle?


Svar:

Drick mycket vatten under dagen. Dessutom kan du komplettera Evelle med följande produkter:

Bio-Marin Plus: internt stöd. De omega-3-fettsyror som finns i Bio-Marin fiskolja finns också naturligt i våra cellmembran och i huden vilket märks några dagar efter intag.

Q10 Revitalizing Day Cream: externt stöd. Tre olika oljor, Pycnogenol samt koenzym Q10 kan förbättra huden genom att skapa en slätare och till synes yngre hud.

Bio-Caroten: internt stöd. Innehåller betakaroten, ett förstadium till vitamin A som bidrar till bibehållande av hud och slemhinnor samt av syn.

© Pharma Nord • Box 8134 • S-163 08 Spånga • www.pharmanord.se