Daglig hudvård
 

När du använder en daglig fuktighetskräm på huden påverkar den bara det yttre hudlagret. Om du vill påverka de underliggande lagren, som är viktiga för hudens spänstighet, måste du göra det från insidan. Evelle innehåller följande näringsämnen:

 

Förutom att stödja de biologiska processerna involverade i att producera normal hud, hår och naglar är det viktigt att stödja kroppens försvar mot oxidativ stress. Oxidativ stress uppstår när fria radikaler (mycket reaktiva syremolekyler) attackerar och orsakar skador på celler, celldelar och cellmembran. Vissa näringsämnen i Evelle, såsom selen, zink, vitamin C och E bidrar till att skydda mot den oxidativa stressen.


Din hud har tre lager

 

Epidermis

Det yttre, skyddande lagret. Tjockleken på epidermis är mellan 0,1 och 0,7 mm. De tjockaste lagren finns på handflatorna och under fötterna medan ögonlocken har det tunnaste lagret.


Dermis

Lagret med kollagen- och elastinfibrer som ger styrka och spänstighet. I dermis finns ett stort antal blodkärl som transporterar näringsämnen till cellerna i epidermis. C-vitamin i Evelle stödjer bildandet av kollagen i dermis.


Subkutant fett

Det innersta lagret består av fett och bindväv. Detta är ett av kroppens viktigaste lagringsutrymmen för vatten och fett.

© Pharma Nord • Box 8134 • S-163 08 Spånga • www.pharmanord.se